2019. november 9., szombat

Barackos-túrós pite

A csajok kicsit túlzásba vitték a fotózáshoz a dekorációt, de a lényegen ez nem változtat: gyors, könnyű, isteni finom! :)
Klasszikus vajas omlós tésztába tettem friss citromos-vaníliás túrókrémet, a tetejére pedig a kertből fagyasztott sárgabarackot. A túrós töltelék könnyű, krémes lett, a barack szaftsora sült. Imádtuk. (Képek alatt a recept ;))






 A tészta:

  • 170 g liszt
  • 85 g hideg vaj
  • 30 g porcukor
  • 1 kisebb tojás

A töltelék: 
  • 250 g túró
  • 150 g tejföl
  • 70 g cukor
  • egy kezeletlen citrom héja
  • egy rúd vanília
  • 2 tojás
  • 50 g puha vaj
  • 1 púpos ek. liszt
  • tetejére sárgabarack

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kapott tésztát folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
2. A hűtött tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy nagy vagy négy kicsi piteformát.
3. A túrós töltelékhez  a hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, majd a masszát szétterítjük a piteformában.
4. A sárgabarackokat félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a túrós tölteléken. A pitét 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, míg a túrós töltelék aranybarnás nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése