Klasszikus vajas omlós tésztába tettem friss citromos-vaníliás túrókrémet, a tetejére pedig a kertből fagyasztott sárgabarackot. A túrós töltelék könnyű, krémes lett, a barack szaftsora sült. Imádtuk. (Képek alatt a recept ;))
- 170 g liszt
- 85 g hideg vaj
- 30 g porcukor
- 1 kisebb tojás
A töltelék:
- 250 g túró
- 150 g tejföl
- 70 g cukor
- egy kezeletlen citrom héja
- egy rúd vanília
- 2 tojás
- 50 g puha vaj
- 1 púpos ek. liszt
- tetejére sárgabarack
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kapott tésztát folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
2. A hűtött tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy nagy vagy négy kicsi piteformát.
3. A túrós töltelékhez a hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, majd a masszát szétterítjük a piteformában.
4. A sárgabarackokat félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a túrós tölteléken. A pitét 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, míg a túrós töltelék aranybarnás nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése