2018. június 29., péntek

Kiskert (helye) 2016-2017

Miután 2016 nyár végén beköltöztünk a házunkba és szeptemberben 3. gyerkőccel bővült a család nem épp a kiskert építésén gondolkodtunk, mindenesetre még nyáron eltüntettük a nekem vállig érő gazt (vicces volt a késes kaszálóval egyszer csak pl. kerti csapot találni :D), ősszel kivágtunk 3 fenyőt, levágtuk úgy kb. oldalról is meg fentről is 2-2 métert a tujákból (jelentem tényleg nem halt ki az összes :D) és már kezdett is körvonalazódni a kiskert helye.
2017 tavasszal már egész előrehaladott állapotban voltunk, de még kevés időnk volt kialakítani az igazi kiskertet. Azért építettünk vöröskőből egy támfalat (muszáj egy kis Balatont csempésznünk magunk köré) és csináltunk pár elkerített ágyást egy szétszedett homokozóból.
A helyzethez képest jól működött, bár az ágyások között vagy nyírni kellett a füvet (gazt :D), vagy kézzel gyomlálni, szóval nem volt az igazi, de azért szerettük.






2 megjegyzés:

  1. Ezt a sok nyesedéket lehetett valmikép hasznosítani,
    vagy csak a kuka a megoldás? Nincs kertem, ami a kérdésből is látszik. Tetszik a kis balatoni támfal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítettünk komposztálót, abba tesszük a kerti hulladékot, bár jövőre szerintem újra kell majd építeni, majd mutatom :) A támfal tényleg balatoni kőből van. ;)

      Törlés