2017. július 25., kedd

Sárgabarack

Bevallom nem minden évben jut kellő idő és energia befőzni, idén azonban feltöltöm a készleteket. Szerencsére a család szereti a lekvárokat, így a sort folytattuk a sárgabarackkal és ha már lett egy csomó morzsolt levendulánk egy-két üveget azzal is megbolondítottam. ;) Az idei sárgabarack lekvár azért is különleges, mert ezeket a barackokat bizony az udvarunkban szedtük. Még nem olyan óriási a fa, a barackok rajta annál inkább. Az ízükről nem is beszélve.
A lekvárokat 3:1 dzsemfix hozzáadásával készítem és nagyjából harmadannyi cukorral mint javasolják. Az üvegeket 70 fokon a mosogatógépben elmosom, ebbe mennek rögtön a lekvárok, utána pedig dunsztolódnak a hűtőtáskában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése