2017. február 6., hétfő

Köles felfújt

Kiskoromban sokszor volt otthon felfújt, én egy jó ideje már kölessel készítem rizs helyett, észrevehetetlen a különbség. Bármilyen lekvárral finom, most az egyik kedvencünkkel a bodzás eperlekvárral falatoztuk. Nem minden évben sikerül egyszerre beérnie a bodzának és az epernek, de szerencsére tavaly tudtunk készíteni pár üveggel. Imádom nézni az apró virágokat az eper darabok között.
A köles felfújtat ugyanúgy készítem mintha rizzsel főzném. Kb. egy bögre kölest (2,5 dl) négyszer annyi tejben megfőzök, vaníliával és egy kis cukorral ízesítem. Amíg kihűl 5-6 tojást szétválasztok (attól függ mekkorák), külön felverem a sárgáját és a fehérjét is. A kihűlt masszához adom először a sárgáját majd beleforgatom a fehérjét is. Kivajazott, kilisztezett tepsiben mehet a sütőbe, ahol aranybarnára sütöm. Nagyon szeretjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése